Koszyk
0
605 381 113
BLOG
HALASZLE - węgierska zupa rybna z kociołka  (10.01.2018 r.)
Składniki na węgierski kociołek rybny:


      Najpierw filetujemy i patroszymy ryby. W żeliwnym kociołku węgierskim roztapiamy smalec lub masło,  dodajemy plastry warzyw i chwilę dusimy. Dość często mieszamy, żeby się nie zrumieniły. Zalewamy wodą, dodajemy listki laurowe i ziele angielskie. Teraz dokładamy do ogniska, żeby zupa w kociołku zaczęła wrzeć.  Obieramy ziemniaki, kroimy w grubą kostkę i razem z czosnkiem dodajemy do wywaru. Gdy ziemniaki i włoszczyzna zmiękną dorzucamy pokrojone pomidory , koncentrat pomidorowy oraz papryczki chili. Po kilku minutach w kociołku ?lądują? przygotowane wcześniej filety rybne. Potem rozgarniając żar lub podciągając  kociołek wyżej zmniejszamy moc ognia, żeby zupa bardzo delikatnie się gotowała przez ok. 20 minut. Przyprawiamy na ostrą nutę według własnych preferencji. Z zupy  wyjmujemy czosnek, pozbawiamy go łupin. Możemy go użyć do smarowania pieczywa  albo rozgniatamy ząbki i wrzucamy do kociołka.
Serwujemy ze świeżym, chrupiącym pieczywem i posiekaną natką pietruszki.

Przepis gotowy do wydruku - 493169,Halaszle_wegierska_zupa_rybna_z_kociolka.pdf

SMACZNOŚCI ŻYCZYMY!
zoom (+)
Osoby trafiające na tą stronę wyszukiwały między innymi:
HALASZLE, węgierska potrawa z grilla, zupa rybna z kociołka, jak zrobić zupę w kociołku, przepis na zupę rybną
BLOG
Grille ogniskowe z rusztem stalowym  |  Grille ogniskowe z rusztem nierdzewnym  |  Ruszty do grilla  |  Trójnogi  |  Paleniska ogrodowe  |  Kociołki węgierskie żeliwne  |  Kociołki myśliwskie żeliwne  |  Patelnie ogniskowe  |  Zestawy grillowe  |  Płyty grillowe  |  PEKA - kociołek żarowy  |  Akcesoria
Szybkie płatności obsługuje:
Przelewy 24
Wpłaty na konto bankowe:
Bank Millenium S.A.
30 1160 2202 0000 0002 9020 1081
ES-ER Wojciech Rydzewski
42-211 Częstochowa
ul. Kiedrzyńska 67A
NIP 949-078-39-41
REGON 240905442

tel.: 605 381 113
Wykorzystywanie tekstów, materiałów graficznych oraz innych plików zawartych na stronie bez zgody autorów surowo zabronione!
Copyright © 2015-2024 ES-ER
Ładowanie strony: 0.01 sec.
Wykonanie strony: Brewka.pl