Kociołek żeliwny na trójnogu
Kociołek żeliwny węgierski o pojemności 10,5l. w zestawie z praktycznym trójnogiem oraz kołowrotkiem.
Świetne rozwiązanie do gotowania nad ogniskiem!
Kociołek węgierski umożliwia bardzo szeroki zakres kulinarnych działań. Można w nim przyrządzić wszelkie dania jednogarnkowe w tym zupy, gulasze, zapiekanki oraz tradycyjne polskie pieczonki.
Żeliwo, jako materiał doskonale kumulujący i rozprowadzający ciepło sprawia, że dania mniej się przypalają i wolniej stygną po zdjęciu kociołka znad ogniska.
Dodatkowo zestaw kociołek żeliwny na trójnogu wyposażyliśmy w praktyczny kołowrotek, który umożliwia płynną regulację wysokości kociołka nad ogniskiem. Kociołek żeliwny sam w sobie jest bardzo ciężki, a załadowany do pełna jedzeniem stanowi nie lada wyzwanie - kołowrotek jest tutaj naprawdę bardzo przydatnym urządzeniem.
Zachęcamy do rozszerzenia sobie tego zestawu i uczynienie go bardziej wszechstronnym, czyli dokupienia rusztu naszej produkcji. Do wysokości tego trójnogu będzie odpowiedni taki o średnicy 50 lub 60 cm. W naszej ofercie znajdą Państwo
ruszty okrągłe ze stali zwykłej oraz ze stali nierdzewnej.
Przy zakupie tego zestawu wraz z rusztem dostaną państwo od nas gratis łańcuchy i karabinki niezbędne do podwieszenia go na trójnogu.
Dane techniczne zestawu:kociołek z pokrywką
- materiał - żeliwo szare
- średnica kociołka: 37,5 cm., pokrywki 37 cm
- wysokość: 17 cm
- pojemność: 10.5 litra
- waga kociołka : ok. 8,0 kg waga pokrywki ok. 4,5 kg.
trójnóg:
- wysokość nogi 160 cm
- wykonany z profilu stalowego 2x2 cm i zakończony elementami kutymi
- lakierowany proszkowo na kolor czarny półmatowy
- łańcuch i karabinek do podwieszenia kociołka - ocynkowana stal
kołowrotek:
- materiał stal - lakierowana proszkowo
- grubość materiału 4 mm
producent: Pracownia ES-ER
kraj pochodzenia: Polska
Kociołek żeliwny w tym zestawie jest surowy, co oznacza, że przed pierwszym użyciem wymaga zaolejowania i wygrzania w wysokiej temperaturze. Oczywiście dostaną Państwo wraz z kociołkiem dokładną instrukcję jak to wykonać. Można również rzucić okiem na naszego bloga, gdzie w artykule "
Wypalanie i konserwacja kociołka żeliwnego" dokładnie opisaliśmy i uwidoczniliśmy na zdjęciach cały ten proces.
Kociołek żeliwny na trójnogu to naprawdę fajna sprawa i warto spróbować takiego sposobu gotowania pod chmurką. A kiedy braknie pomysłów na potrawy zapraszamy do naszego małego zbioru
sprawdzonych przepisów, które otrzymaliśmy od naszych klientów.
Szybkie płatności obsługuje:
Wpłaty na konto bankowe:
Bank Millenium S.A.
30 1160 2202 0000 0002 9020 1081
ES-ER Wojciech Rydzewski
42-211 Częstochowa
ul. Kiedrzyńska 67A
NIP 949-078-39-41
REGON 240905442
tel.: 605 381 113
Wykorzystywanie tekstów, materiałów graficznych oraz innych plików zawartych na stronie bez zgody autorów surowo zabronione!
Copyright © 2015-2023
ES-ER
Ładowanie strony: 0.01 sec.
Wykonanie strony:
Brewka.pl