Koszyk
0
605 381 113
BLOG
Żeberka w kiszonej kapuście - sprawdzone danie z kociołka  (19.03.2019 r.)
Żeberka w kiszonej kapuście - danie z kociołka żeliwnego
(porcja na 5-6 osób dorosłych i jeszcze zostanie)

Składniki:

Wykonanie:
Żeberka umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i natrzeć przyprawami: rozgniecionym czosnkiem, pieprzem, solą i papryką i to wszystko w oliwie. Odstawić na ok. 2 godz. (ja zostawiam na noc)

Kapustę kiszoną opłukać, żeby nie była zbyt mocno kwaśna i wrzucić do kociołka. Cebulę obrać i pokroić, dorzucić do kapusty. Dodać liść laurowy, ziele angielskie, majeranek i Vegetę. Kociołek węgierski zawiesić nad paleniskiem i warzyć na wolnym ogniu.

W tym czasie obsmażyć żeberka na rozgrzanym tłuszczu w patelni, z obu stron na rumiano. Obsmażone żeberka dodać do kapusty, podlać winem, dodać chili i maggi (lubczyk). Dusić wszystko razem pod przykryciem, aż do miękkości żeberek. Pod koniec dodać listki bazylii i ewentualnie jeszcze potrawę doprawić do smaku.

Za nadesłanie przepisu wraz z niezwykle apetycznym zdjęciem dziękujemy serdecznie Panu Dariuszowi

Kociołek żeliwny użyty do ugotowania tej potrawy znajdziecie tutaj.

Wersja do druku - 396377,zeberka_w_kapuscie.pdf
zoom (+)
Danie z kociołka żeliwnego - żeberka w kapuście kiszonej
BLOG
Grille ogniskowe z rusztem stalowym  |  Grille ogniskowe z rusztem nierdzewnym  |  Ruszty do grilla  |  Trójnogi  |  Paleniska ogrodowe  |  Kociołki węgierskie żeliwne  |  Kociołki myśliwskie żeliwne  |  Patelnie ogniskowe  |  Zestawy grillowe  |  Płyty grillowe  |  PEKA - kociołek żarowy  |  Akcesoria
Szybkie płatności obsługuje:
Przelewy 24
Wpłaty na konto bankowe:
Bank Millenium S.A.
30 1160 2202 0000 0002 9020 1081
ES-ER Wojciech Rydzewski
42-211 Częstochowa
ul. Kiedrzyńska 67A
NIP 949-078-39-41
REGON 240905442

tel.: 605 381 113
Wykorzystywanie tekstów, materiałów graficznych oraz innych plików zawartych na stronie bez zgody autorów surowo zabronione!
Copyright © 2015-2024 ES-ER
Ładowanie strony: 0.01 sec.
Wykonanie strony: Brewka.pl