Koszyk
0
605 381 113
Szczegóły produktu
Patelnia na ognisko
Patelnia na ognisko
Patelnia wisząca
Patelnia wisząca
Patelnia stalowa nad ognisko
Patelnia stalowa nad ognisko
Patelnia ogniskowa
Patelnia ogniskowa

Patelnia ogniskowa 69 cm [PAT69]

Cena:  260,00 zł
Ilość:  

Patelnia ogniskowa 69 cm

 
ciekawa alternatywa dla tradycyjnego rusztu, doskonale się sprawdzi do przyrządzania dań,
które mogłyby przelecieć nam przez pręty rusztu, czyli do smażenia warzyw, placków, lub
drobnych kawałków mięs (np. gyros).
Patelnie doskonale się spisują również do steków i innych większych kawałków mięsa przy obróbce których potrzeba dobrze nagrzanej powierzchni.
Patelnie ogniskową można podwiesić na trójnogu lub położyć bezpośrednio na ognisku, podpierając ją tylko na kamieniach, czy cegłach.

Cena patelni nie zawiera kompletu łańcuchów.

Dane techniczne:
  • średnica - około 69 cm
  • grubość - 4 mm
  • głębokość w najniższym punkcie 6 cm
  • waga - 11 kg
  • materiał - surowa stal węglowa (śrutowana)

Nasze patelnie wykonujemy z grubej 4 mm blachy stalowej. Taka grubość materiału jest niezbędna by
powierzchnia patelni nie odkształcała się od temperatury, by nie tworzyły się wybrzuszenia i fale które, poza mało estetycznym wyglądem, będą przecież uniemożliwiały wygodne użytkowanie.
Kształt również nie jest przypadkowy, zagłębienie na środku patelni sprawia, że tłuszcz spływa i gromadzi się w jednym miejscu. Można to wykorzystać do szybkiego obsmażenia w wysokiej temperaturze i potem dopiekać na obrzeżach.
Patelnia ogniskowa o średnicy 69 cm to naprawdę duża i bardzo pojemna patelnia, która zmieści jedzenie dla dużej, kilkunastoosobowej grupy.
Kilka słów o konserwacji - patelnia jest wykonana ze stali zwykłej, bez odpowiedniego przygotowania będzie ulegała korozji, co jest procesem zupełnie naturalnym i nie należy się tego jakoś specjalnie obawiać. Patelnia, która do Państwa przyjedzie będzie wyśrutowana, oczyszczona mechanicznie ze wszelkich zanieczyszczeń, a co za tym idzie bardzo podatna na korozję. Przed pierwszym użyciem, trzeba patelnię wypalić - to znaczy wysmarować olejem i wygrzać. Ten proces sprawi, że wytworzy się na niej ochronna warstwa oksydy, która będzie zabezpieczała przed rdzewieniem i sprawiała, że jedzenie nie będzie do niej przywierało. Instrukcję konserwacji otrzymacie Państwo razem z patelnią.

Zapraszamy też na naszego bloga, gdzie znajduje się szczegółowa instrukcja wypalania patelni.
BLOG
Grille ogniskowe z rusztem stalowym  |  Grille ogniskowe z rusztem nierdzewnym  |  Ruszty do grilla  |  Trójnogi  |  Paleniska ogrodowe  |  Kociołki węgierskie żeliwne  |  Kociołki myśliwskie żeliwne  |  Patelnie ogniskowe  |  Zestawy grillowe  |  Płyty grillowe  |  PEKA - kociołek żarowy  |  Akcesoria
Szybkie płatności obsługuje:
Przelewy 24
Wpłaty na konto bankowe:
Bank Millenium S.A.
30 1160 2202 0000 0002 9020 1081
ES-ER Wojciech Rydzewski
42-211 Częstochowa
ul. Kiedrzyńska 67A
NIP 949-078-39-41
REGON 240905442

tel.: 605 381 113
Wykorzystywanie tekstów, materiałów graficznych oraz innych plików zawartych na stronie bez zgody autorów surowo zabronione!
Copyright © 2015-2024 ES-ER
Ładowanie strony: 0.01 sec.
Wykonanie strony: Brewka.pl